Meny
  Forsiden
  HOF 2016
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
  facebook
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 
  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre
 
 
I CHAMPIONS
 
2015 Ken/røk
2015 ken/røk
2014 Ken/Norge
2014 Ken/Røk
2013 Frodo/Røk
2013 Ken/Nor
2012 Ken/Sve
2012 Ken/Sve
2011 Espen/Sve
2011 Ken/Sve
2010 Stisse/Sve
2010 Stisse/Nor
2009 Ken./Sve
2008 Stisse/Nor
2006 Ken/Nor
2006 Ken /Sve
2005 Stisse/Nor
2003 Kimbo/Nor
2003 Frodo/Nor
2002 Tonyo/Sve
2002 Frodo/Nor
2001 Tonyo/Sve
2001 Stisse/Nor
2000 Tonyo/Sver
2000 Stisse/Nor
1999 Frodo/Nor

MER STATSITSIKK - 10-KAMPER
 
 
 HURRA FOR DEG!
 
Du glemmer vel ikke
bort når noen av gutta
fyller år? Her har du oversikten:
Sortert kronologisk..

1963  23.juli - Tony

1966 18.juli - Kimbo
1970 15.mar - Frodo
1971 11.juni - Stisse
1973 3.juli- Frodotò
1973  09.sep - Espeno

1976  26.feb - Kennetho

 
 
 Visste du at..?
 

Tikamp-gutta har
hele 10 små, minst..

Med mas hele året
fra Maria, Anneli, Thelma, Maline, Julia,
Mathilde, Gabrielle,
Marion, Simen
Helena, Theodor
samt en gjeng med
lausunger, voksne
partnere og
diverse x-er så er
det ikke rart vi
trenger en pause
inne i mellom!

 
 Spill hos Betsafe
 

 
 
Hadeland 2014
 

HADELAND-RANKING 2014

Espeno er vertskap og i tradisjonen tro, i alle fall for røkla, legges det opp til hjemmeseier.  Det er uansett stor  variasjon i øvelseutvalget og det vil kreve sin mann og vel så det å gjøre det godt i alle grener. Det er store favoritt i flere grener, men er samtidig et par helt åpne øvelser som kan bli helt avgjørende for sammendraget.

Torsdag 13.februar braker det løs med bowling på Veitvet.
Vi (jeg) har sett nærmere på hvordan det ender i denne og samtlige andre øvelser på Hadeland.

 

Her er rankingen. (Tilfeldig rekkefølge)
Mer om regler og annet nyttig her - Kimbos rank her

 

Øvelse 1: Bowling:


Det har nesten blitt en tradisjon å begynne med bowling som første øvelse. Dette er viktig for det norske laget denne gang. Det virker som mange av øvelsene denne gang er fordelaktig for røkla, men bowlingen er og blir norsk! På 16 forsøk har det blitt norsk seier i 14 og de to svenske gullene har kommet ved fraværende Tonyo. Hele seks ganger har det blitt trippel norsk seier og i alt har Norge tatt 36 medaljer mot røklas 12. Her har utfordrerne en jobb å gjøre. Tredje trippelseier står for tur og en bonus kan bli svært viktig for samtlige norske deltagere. Vi tipper Stisse (vunnet siste tre) koker litt denne gang og må nøye seg med sølvmedaljen knepent foran Frodo. Kimbo, som vanket på Veitvet hele 80-tallet, vil føle seg som hjemme her og kniper en etterlenget grenseier. Vi har erfart antydninger til god kasting fra Frodoto tidligere og i kålrabifinalen setter vi vår lit til at han viser null respekt for sin lagkamerater og tar 4.plassen. Kennetho er tross alt bedre enn Espeno og unngår smultringen.
7) Kimbo 5) Stisse  4) Frodo 3) Frodoto  2) Kennetho 1) Espeno

Frodoto med klassisk nybegynnerfeil i bowling..

 Øvelse 2: Dart
Klassiske dart har hatt sine favoritter tidligere, men ofte blir det mye jevnere enn vi har trodd i utgangspunket. Seks forskjellige vinnere på siste 7 forsøk forteller egentlig alt. Frodoto kan kaste pil, men vi er redd for(egentlig ikke så veldig) at nykommeren vil slite i tøft heat. Kennetho er suveren i grunnspillet "round the clock" og sikrer seg lett første finalplass. Mer åpent for de øvrige, men vi tror Espeno må ha ekstra flaks for å lure seg forbi de tre norske.  Kimbo er den mest sannnsynlige 2.mann, mens tredje finalplass vil stå mellom Stisse og Frodo. Førstnevnte virker å ha mistet flyten i dart og med nye drikkeleker à la Espeno tar Frodo hjem siste finalplass. Selve finalene er ennå mer åpen og krever mye taktisk tankegang. Kimbo for ikke hjelp til dette av brodern som finalemostander og må nøye seg med bronsen. Undertegnede er mer enn fornøyd med sølv og må tross alt innse at Kennetho er hakket vassere i pilkast. Stisse tar hjem b-finalen, Frodoto unngår igjen sisteplass, mens en nå drita full Espeno igjen får 1.p!
7) Kennetho 5) Frodo  4) Kimbo 3) Stisse  2) Frodoto 1) Espeno


Øvelse 3: Stumpeski
Ut i snø og kulde og på med plastikkbrett på beina. Kjøring rett ned en bakke raskest gir uansett muligheter for alle. Espeno er glad i både snø og ski, men dessverre også en liten en før start. Det får skjebnesvange følger for hjemmehåpet som tryner seg ut av medaljesjiktet og bonus. Kennetho er god i mye, men knappe 60 kg. blir for lett i en gren som krever tyngde og balanse. Det kommer rett og slett ikke til å gå fort nok! Frodoto er også vinteridrettsmann, men dette er feil fottøy for hockeyspilleren.  4.plass er uansett ikke til å kimse av for debutanten. M.a.o her ligger alt til rette for en fin trippel norsk seier. Frodo er tyngre enn noen gang og sikrer bronsen. Kimbo var  stumpeski-kretsmester på Evje i 1975 og har en rutine og tyngde som bringer han helt frem til en sølvmedalje, mens Stisse står på ski to, tre ganger i uka og blir storfavoritt her. Moro blir det!
7) Stisse 5) Kimbo  4) Frodo 3) Espeno  2) Frodoto 1) Kennetho
 

 

Øvelse 4: Firehjuling (ATV)
Om det norske laget herjer på stumpeski så blir det helt andre boller her. Som flere har nevnt ligger dette an til å bli plankekjøring for hjemmefavoritten. Espeno har vokst opp med ATV og sjelden finner man en større favoritt i en ti-kamp gren (bortsett fra i neste øvesle..). Noe sier meg at også Kennetho kan kjøre firehjuling og det fryktes at det her kan bli storeslem for røkla. Arrangøren har i det miste hatt såpass vett og sans for fair-play at halve øvelsen vil gjøres unna på idealtid. Dette gjør ATV straks mer interessant og skaper i det minste et visst håp. Vi tror på seier for røkla, men ikke trippel.
7) Espeno 5) Kennetho  4) Stisse 3) Kimbo  2) Frodoto 1) Frodo
 

 

Øvelse 5: Skøyteløp
Svenske lekte i spydkonkurransen i Mottorp 1999, Stisse var konge i Skeet-skyting i 2002, Kennetho var sjef under skiskytingen på Trysil i 2013 og Frodo var ganske overlegen i svømmingen på Hof i fjor. Dette blir uansett ingenting mot Skøyteløpet på Hadeland. Om Frodoto for mer en 1,00 i odds hos Betsafe så settes hus og bil i innsats. Dette kan ikke ende på andre måter og det værste er at det fort kan bli trippelseier for røkla også her. Espeno er ikke ueffen på nyslipt stål, mens Kennetho later som han ikke er noe særlig. Status for det norske laget er som følger;  Kimbo har ikke stått på skøyer siden barneskolen, Frodo ble most i parløp mot samboeren, mens Stisse knapt vet hvordan en skøyte ser ut. Dette blir stygt.

Hmm.. Bildet fra Valle Hovin 12.januar viser kanskje at vår rank er helt på viddene?

7) Frodoto   (Mellomrom)    5) Espeno  4) Kennetho 3) Frodo  2) Kimbo 1) Stisse
 

 

Øvelse 6: Luftpistol
Gæver - er det med her? Arrangøren har ikke avslørt detaljene, men det overrasker oss ikke om det skulle dukke opp en hagle, Ag3, eller muskedunder som våpen nr.2 i en deløvelse. Vi tar uansett utgangspunkt i det vi vet og rangerer skyting med pistol. Frodo har faktisk våknet i denne grenen og er, som tidligere nevnt, eneste deltager med tre finaleplasser på rad. To av disse har også endt med gull og vi har selvfølgelig trua på at undertegnede i det minste sørger for finaleplass også nå. Statistisk sett er Kennetho og Espeno nærmest, mens Stisse ser ut til å slite med det nye håndvåpenet. Vi tror likevel det snur seg for Stissebass denne gang. Espeno virker generelt noe ustabil og han faller ut av det gode selskap denne gang. Hjemmehåpet sørger i alle fall for en viss revansj med herjing i B-finalen. Her har også Frodoto og Kimbo stilt til start, men vi regner med at tiden blir brukt til mer fornuftige ting enn å ha trua på dette. Hoyckeyspillerens skyteferdigheter anes det lite om, men det skal uansett holde i massevis til å sikre to poeng mot tikampens eneste medlem av skytterklubb..
I finalen blir det jevnt og spennende og vi tror Stisse får blod på tann og sørger for en noe overraskende seier. Frodo følger opp med en fin dobbel norsk, mens Kennetho denne gang ikke får medhold i at bomskuddet egentlig var i samme hull som nier-treffet og må nøye seg med bronsen.
7) Stisse 5) Frodo  4) Kennetho 3) Espeno  2) Kimbo 1) FrodotoØvelse 7:
Snøhelvete.
Opp en bakke og ned en bakke. Enkel og grei øvelse som også gjør rangering til en smal sak. Hurtighet, noe utholdenhet, samt akeferdigheter blir viktige ingredienser for de som ønsker å være med i medaljekampen her.  Vi er svært enig i Kimbos rank som fremhever Kennetho og Frodo som gullfavoritter. De omtalte er både raske og tikampens beste akere (for alt det verdt..) Med tanke på egen form tror jeg derimot at Kennetho kaprer gullet på noe bedre pust. Espeno er nærmeste utfordrer, men vi tror bronsen er det mest sannsynlige. Kimbo tar både Stisse og Frodoto på farten, mens sistnevntes hockeylår blir utslagsgivende i snøløpet mot Stisse.
7) Kennetho 5) Frodo  4) Espeno 3) Kimbo  2) Frodoto 1) Stisse


Øvelse 8: Boulle
Kulekasting på snø er noe helt annet enn sommerboulle i shorts. Her blir det mye tilfeldigheter og vi ser på boullen som helt åpen. Kennetho har sannsynligvis sørget for både gode hansker og godt fottøy og stiller sterkt i et tett heat. Kimbo har trua og kan nå langt med en god start, men kommer samtidig sist hvis det blir motbakke i de første kampene. Frodoto har ingenting å tape og heller inget forventningspress. Vi tror nykommeren blir den store overraskelsen her. Espeno burde kjenne forholdene best og sikrer seg en b-finale, mens Stisse, som er svært lite glad i dette spillet, møter Frodo i C-finalen. Den regjerende mester håper selvfølgelig at ranken bare er tull, men statistikk fra tidligere vintere viser noe annet. Espeno slår en svært grinete Kimbo i B-finalen, men Kennetho viser styrke og setter ferskingen på plass i A-finalen.
7) Kennetho 5) Frodoto 4) Espeno 3) Kimbo 2) Stisse 1) Frodo


Kennetho feirer boulleseier under nydelige forhold..


Øvelse 9: Puslespill:
Utrolig nok har vi hatt denne øvelsen en gang før. Det også vært puslet i samling hos Stisse slik at grenen ikke er umulig å ranke. Det som er helt sikkert er at Kimbo blir sist. Tikampens eldstemann har aldri vært glad i detaljer og hater rett og slett knoting med system og tidspress. Fullførte aldri puslingen 1 Bærum i 2003 og viste også laber innsats i huskedelen av sykkeløpet på Finnskogen. Dette lover ikke godt. Espeno burde kanskje være en favoritt her på bakgrunn av at han faktisk har valgt denne øvelsen. Vi tror imidlertid det blir helstress og kokos for villmannen som ender med å kaste brikker i hytt og pine. Frodene kjemper om bronsen og vi tror det er orginalen som tar hjem dette på erfaring fra tidligere tikamper. Kennetho er roen sjøl og samtidig rask med småting. Vi tror likevel ikke det holder til mer enn sølv. Stisse har imponert tidligere og var suverent overlegen på Bærum i 2003. Vi regner med at formen er holdt ved like..?
7) Stisse 5) Kennetho 4) Frodo 3) Frodoto 2) Espeno 1) Kimbo


Øvelse 10: Hockeyspill
Også i hockey blir det spennende. Her i forståelsen todelt spenning. Tre mann kjemper nemlig om gullet, mens tre mann kjemper om å nå B-finalen. Akkurat det er nok de fleste enige om. Hvem som inntar de forskjellige plassene er derimot svært uvisst. Stisse har mistet hegemoniet i denne grenen og både Kennetho og Frodo har meldt seg på som sterke gullkandidater. Vi tror dette også vil vise seg nå og satser på det blir A-finale mellom de to siste vinnerne av grenen og en reprise fra Hof. Stisse må igjen ta til takke med en b-finale, men bør her ha få problemer med å sette på plass en overlyklig Kimbo. Espeno har aldri vært god i dette og får her også juling av Frodoto som tross alt ikke kan komme sist i noe som ligner på hockey.
7) Kennetho 5) Frodo 4) Stisse 3) Kimbo 2) Frodoto 1) Espeno


Lagkonkurranser

Lagkampene ender om følger:


Snøvolleyball
Kondisjon, hurtighet, smidighet, spenst, fart og gode reaksjonsevner. Jeg ser på mitt eget lag og finner svært få egenskaper som kan knyttes til mine lagkamerater. Kennetho og Espeno har fortsatt en viss fordel av alderen og bør i alle fall dra nytte av lettere kropper (I alle fall Kennetho..) Frodoto er igjen et usikkerhetsmoment, men kommer sannsynligvis til å gi alt for laget som rookie. Det tredje strake tapet i volleyball er dessverre et faktum for det norske laget.
Røkla 2 - Norge 0

Lego
Stisses pulseferdigheter er nevnt, men om de kan brukes i Lego er mer usikkert. Kimbos forkjærlighet for slike småting har også blitt omtalt og vi ser vi heller ikke at Frodo kan bidra stort her. Røkla blir også her favoritter, men noe mer knepent. Vi tviler sterkt på om noen av Røklas deltagere har så innmari mye mer å fare med legomessig.
Røkla 2 - Norge 0

Skuddstafett
Er man glad i å kjøre karusell så kan dette være moro. Her blir det mye rundt og rundt og troligvis lite å hente på selve fotballbiten. Tyrskiske straffer er en del av øvelsen og en smakebit på hva dette er kan sees her: Fra KILs treningsleir. Keepermessig stiller røkla sterkere med tidligere håndballkeeper Espeno. Det norske laget virker noe på hæla totalt, men med tre mot to fotballspillere bør dette gå veien uansett. Vi satser på en knepen norsk seier og stolpe ut for Røkla.
Røkla 0 - Norge 2


Totalt
Kenntho ender dermed på topp som så alt for ofte før. Stisse holder også koken og følger opp med en fin sølvmedlaje. Frodo er på mange måter fornøyd med bronsen, mens Espeno nok hadde regnet med mer enn en sur 4.plass. Kimbo sørger i det minste for å sette nykommeren på plass og ungår hårfint sisteplassen. Dessverre må Norge nok en gang bite i det sure eplet og erkjenne lagseier for røkla 121-115.
 

Navn:

Kennetho

Stisse

Frodo

Espeno

Kimbo

Sletner

Øvelse

Bowling

2

5+1

4+1

1

7+1

3

Dart

7 3 5 1 4 2

Stumpeski

1 7+1 4+1 3 5+1 2

ATV

5 4 1 7 3 2

Skøyteløp

4+1 1 3 5+1 2 7+1

Luftpistol

4 7 5 3 2 1

Snøhelvete

7 1 5 4 3 2

Boulle

7 2 1 4 3 5

Puslepill

5 7 4 2 1 3

Hockeyspill

7 4 5 1 3 2

Snøvolley.

2 0 0 2 0 2

Lego

2 0 0 2 0 2

Skuddstaf.

0 2 2 0 2 0

Poeng

54 45 41 36 35 34

 

 

Copyright (c) 2013 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er