Meny
  Forsiden
  Fjellhamar 2015
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebooksiden
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 
  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre
 
 
I CHAMPIONS
 
2014 Ken/Norge
2014 Ken/Røk
2013 Frodo/Røk
2013 Ken/Nor
2012 Ken/Sve
2012 Ken/Sve
2011 Espen/Sve
2011 Ken/Sve
2010 Stisse/Sve
2010 Stisse/Nor
2009 Ken./Sve
2008 Stisse/Nor
2006 Ken/Nor
2006 Ken /Sve
2005 Stisse/Nor
2003 Kimbo/Nor
2003 Frodo/Nor
2002 Tonyo/Sve
2002 Frodo/Nor
2001 Tonyo/Sve
2001 Stisse/Nor
2000 Tonyo/Sver
2000 Stisse/Nor
1999 Frodo/Nor

MER STATSITSIKK - 10-KAMPER
 
 
 HURRA FOR DEG!
 
Du glemmer vel ikke
bort når noen av gutta
fyller år? Her har du oversikten:
Sortert kronologisk..

1963  23.juli - Tony

1966 18.juli - Kimbo
1970 15.mar - Frodo
1971 11.juni - Stisse
1973 3.juli- Frodotò
1973  09.sep - Espeno

1976  26.feb - Kennetho

 
 
 Visste du at..?
 

Tikamp-gutta har
hele 10 små, minst..

Med mas hele året
fra Maria, Anneli, Thelma, Maline,
Julia, Gabrielle,
Marion, Antonia
Helena, Theodor
samt en gjeng med
lausunger, voksne
partnere og
diverse x-er så er
det ikke rart vi
trenger en pause
inne i mellom!

 
 Spill hos Betsafe
 

 
 
TIKAMPEN XXV
 

Fjellhamarranking 2015

  Tikampen nærmer seg og det er på tide å se nærmere på utøvernes muligheter i de ulike grenene. I motsetning til Kimbo prøve vi her å kjøre en seriøs linje som faktisk klarer å forutse enkelte resultater (som vanlig..). Det sees også nærmere på de fire utvalgte lagkampene. 

Årets deltagere er som følger:
Kennetho (Røkla)
Stisse (Norge)
Kimbo (Norge)
Espeno (Røkla)
Frodotò (Røkla)
Frodo (Norge)

 

Øvelse 1 - Bowling
Tidsskjema er i skrivende stund ikke klart og det er vel slik at kjeglespillet denne gang ikke blir åpningsgren. Det er usikkert om det får innvirkinger på utfallet. Spøsmålet er uansett det samme. Vil det norske laget komme tilbake eller vil Røkla igjen overraske med seier? Form er en ting, men vi har heldigvis også noe som heter statistikk. Det har kun skjedd en gang i historien at Norge ikke har kapret gull eller sølv og den store fordelen for det norske laget er selvfølgelig det jevnt høye nivået. Røkla har noen som kan ha flaks i ny og ne, men det ligger i kortene at det norske laget her slår tilbake. Vi setter vår lit til at hjemmehåpet Stisse tar hjem dette, knepent foran Frodo. Kennetho har fått ny selvtillt og klinker til med en ny medalje på bekostning av en skuffet Kimbo. Sistnevnte får også problemer i b-finalen og ender på to poeng. Espeno tar seg av denne, mens Frodtò fortsatt har et lite hav igjen opp til eliten.
Sluttresultat: 7 Stisse, 5 Frodo, 4 Kennetho, 3 Espeno, 2 Kimbo, 1 Frodotò


Øvelse 2 - Luftpistol
I motsetning til bowling er det her noe mer ujevnt. Fire mann har skilt seg ut de siste årene og særlig undertegnede har fått sving på sakene med sine tre strake seire. Frodo var samtidig millimetre fra å havne i B-finalen sist og det spørs om det nå ikke er klart for et rollebytte. Tre strake seiere betyr statistisk sett også at det er over. Det er dermed og dessverre duket for Kennetho. Tre strake 2.plasser i samme periode, samt hele 11 finaler på 13 forsøk forteller om mye god sikting. Stisse og Espeno er begge noe mer ujevne. Grunnet feil glass i Stisses nye lesebriller tror vi uansett det ender med to jyplinger i finalen og Stisse må nok en gang ta til takke med 4.plassen. Frodotò har neppe øvd noe mer siden sist (har jo aldri tid - red anm.) men har likevel få problemer med å slå den snart halvt hundreårige skjelveren.
Sluttresultat: 7 Kennetho, 5 Frodo, 4 Espeno, 3 Stisse, 2 Frodotò, 1 Kimbo


Øvelse 3, Stisseløpet
Nytt og spennende. Stisse har vært i tenkeboksen og presenterer her er artig øvelse som skal teste både fart, utholdenhet og presisjon. Slik forklarer Stisse øvelsen i gjesteboka; "Deltager skal løpe mellom start- og målstrek hele 6 ganger. For hver gang deltager kommer til målstreken så skal det henholdsvis sparkes, slås (squash) og "puckes". Vi regner med at Theodor og Thelma har lurt fælt når Kennetho har vært i hagen og øvd på denne. Forberedt kommer han i alle fall. Bak den soleklare favoritten kan det bli jevnt. Vi nevner fordeler i fleng; Stisse med utholdenhet, Frodo med fart, Espeno med råhet, Frodotò den eneste som treffer mål med puck og Kimbo med høyest selvtillit. Vice versa kan man lure på Stisses fart, Espenos ro, Frodotòs ballsikkerhet, Frodos innsats når første ball bommer på mål og Kimbos problemer med å skjønne noe som helst av hva øvelsen egentlig går ut på. Vi lot terningen avgjøre denne ranken;
Sluttresultat: 7 Kennetho, 5 Espeno, 4 Frodo, 3 Frodotò, 2 Kimbo, 1 Stisse
Øvelse 4, Blowout
Igjen trengs det en forklaring fra Stisse; "Alle deltagere vil starte med et brennende stearinlys i sin hånd. I enden av hinderløypa, som vil inkluderer balansering, kryping og hopping, venter 3 utente stearinlys. Deltagerer skal frakte flammen fra A til Å og tenne ett lys pr. gjennomførte løpye" Flere av de nevnte egenskapene fra Stisseløp er her nødvendig, men i tillegg krever dette kløkt for å gi suksess. Flere er dermed helt uaktuelle som vinnerkandidater. Espeno klinker til som første startende og freser i full fart gjennom løypa - raskeset av alle, men selvfølgelig uten tent lys.. Kimbo har ikke fått god nok tid til å helt skjønne denne heller og ryker på samhandlingen med seg selv som start nr.2. Kennetho er godt forberedt, men har i opptreningen brukt Lines hjemmelagde julelys og innser for sent glippen (Julelys brenner som alle vet lengre og bedre - red anm.) Frodotò har sin store sjanse her, men i et øyeblikks fraværenhet kan det se ut som stearinlyset med nattehimmelen som bakgrunn ligner på et kjent maleri. Kunstpausen til å tenke gjennom dette blir selvfølgelig svært kostbar. Frodo klarer også dette fint lenge, men denne gang har Stisse filmet i det Frodo tenner to lys på en gang. Det ender med disk og en flau sisteplass. Stisse på sin side kan lett surfe hjem seieren med egenstukket løype, egne lys og god kjennskap til alle hinder. Det ender med andre ord slik:
Sluttresultat: 7 Stisse, 5 Kennetho, 4 Frodotò, 3 Kimbo, 2 Espeno, 1 FrodoØvelse 5, Boulle
Noe mer alvor blir det under petanquespillet. Som i bowling har de norske deltagerne skilt seg ut her. Frodo har vært i seks av de siste syv finalene, Kimbo i siste fire av fem, mens Stisse har sørget for bronse eller bedre i syv av de siste åtte. Fra Røkla er det kun Kennetho som har meritter å vise til. To seiere på siste seks er greit, men ikke skremmende. Særlig når samme mann har vært i to C og to B-finaler i samme periode. Espeno er like ujevn, men på et lavere nivå. En finale på elleve forsøk lover ikke godt. Frodtò er både ujevn og uvenn med de blanke kulene. Røkla må her se opp for dette er absolutt øvelsen som kan gi norsk bonus for trippelseier. Noe som det faktisk har blitt to av de tre siste gangene. Rankingen er enkel:
Sluttresultat: 7 Frodo, 5 Kimbo, 4 Stisse, 3 Kennetho, 2 Espeno, 1 FrodotòØvelse 6, Roing
Padling og ute med båt på vann har vi vært før. En ro-maskin av typen Concept C2 modell D har derimot aldri vært utprøvd. Stisse har handlet inn og med de enorme gevinstene som tippelaget drar inn, burde dette lett kun dekkes av felleskassa. Egeninnkjøpte artikler gir alltid en stor fordel og selv om vi tror Stisse sparer seg litt er vi selvfølgelig sikre på at et uttall antall kilometer er prøverodd før start. Kennetho er neppe langt unna i forhold til øving og blir eneste seriøse utfordrer. Espeno kan alltids overraske, men etter gode resultater i padleøvelsene på Hof gir vi Frodo og Kimbo de hederlige 3. og 4.plassene. Espeno må nok en gang nøye seg med å komme foran Frodotò som igjen har tatt på seg feil utstyr. Dette blir tungt sletner..

 

Resultat: 7) Stisse 5) Kennetho 4) Frodo 3) Kimbo 2) Espeno 1) FrodotòØvelse 7, Dart
Etter et par velkomst-shotter er vel dette en naturlig oppstartsøvesle torsdag kveld. Her tror vi ikke det går som planlagt for noen. Samtlige er ivrige på å vinne, men uforusette hendelser gjør at resultatlista denne gang blir svært overraskende. Stisse begynner med å ikke finne målbåndet og setter opp dartskiva på bakgrunn av høyden på et  kopimaskin med åpent lokk. Ingen tør å nekte når Stisse vedder 5000,- på at det er samme høyden. For Kennetho får dette selvfølgelig store konsekvenser og storfavoritten havner i san andre b-finale på tre forsøk. Frodo blir selvfølgelig sur for hele opplegget og havner i B-finale da han nekter å kaste mer. Kimbo begynner på dette tidspunkt å bli full og hans dalende piler passer perfekt inn i dartskivas nye målområder. Det ender til slutt med sølv. Espeno skjønner dette opplegget, shotter et par ekstra, og surfer inn til en pen bronsemedalje.  Frodootò har aldri forstått dette med høyden uansett og rekker akkurat å herje inn en deilig 7-poenger før taxien til Høybråten tuter utenfor; "Sorry gutta, mye å gjøre i morra". - Men hva med Stisse? - Han er selvfølgelig på kjøkkenet og gjør klar maten. Misser for mange runder og ender til slutt på en trist jumboplass.
Sluttresultat: 7 Frodotò, 5 Kimbo, 4 Espeno, 3 Kennetho, 2 Frodo, 1 StisseØvelse 8, Fotballgolf
Ut i det fri med kald øl i sekken. Ingen fysiske forutsetninger er her påkrevd, men en viss konsentrasjon kan være avgjørende. Kennetho viste under forrige fotballgolf hvordan fokuset bør være. Dessverre for ungalven har nå flere av oss andre lært. Nå kan man kanskje si at Frodotò stiller med handicap som eneste ikkefotballspiller, men når Tony Lunden kunne vinne dette med gummistøvler så er alt mulig. Dette er dermed nesten umulig å ranke. Tidligere meritter og statistikk kan måles, men man finner da ulike vinnere og svært varierende resultater fra alle. Noen stiller derimot mer alkoholisert enn andre til slike øvelser. Dette går selvfølgelig utover nevnte fokus og vi tror resultatlista ender etter hvor høy alkoholprosent man har.
Sluttresultat: 7 Kennetho, 5 Frodotò, 4 Stisse, 3 Frodo, 2 Espeno, 1 Kimbo


Øvelse 9, Kuben
En artig klassiker fra Trysil er tilbake på programmet. Sist var dette både spennende, utfordrende og gøy. Vi forventer selvfølgelig en reprise. Kun Stisse klarte å lage en kube som faktisk passet sist, men her er det få centimeter og gram som skiller, slik at dette bør bli en helt åpen affære. Det er uansett forskjell på folk. Der noen velger å prate, drikke øl og lage ablegøyer er andre på plass med full fokus og et kontrollert alkoholinntak. Slike marginger vil her bli svært avgjørende. Kennetho og Stissebass får være ambassadører i forhold til skikkelighet, mens vi i motsatt ende av skalaen finner surrehuene Kimbo og Espeno. De to Frodende er en blanding og sørger, i tillegg til 3. og 4.plass, for balansen i gruppa.. Sluttresultatene blir da som følger:
7) Kennetho 5) Stisse 4) Frodotò 3) Frodo 2) Espeno 1) KimboØvelse 10, Bordhockey
En klassisker står for tur som siste øvelse (Sier i alle fall ryktene?) Hvis dette stemmer kan det derfor ha all eller ingen betydning for det endelig utfallet. Erfaringsmessig har Kennetho vunnet dette for lengst slik at dette mest sannsynlig blir en enkelserie med målfattige og kjedelig kamper. "Når begynner pokeren?", "jeg skal bare ringe dama", "har noen sett sjetongene", "Er det mer pølser", "Er det noen som kjenner togtidene for Lørenskog-Høyybråten" og "hvem vil ha en ny drink?" er eksempler på utålmodioge kommentarer som dukker opp under spillet. Kennetho lar uansett ikke en slik sjanse gå fra seg og sikrer som førstemann i historien en fjerde strake seier i en øvelse. Espeno ser sitt snitt til medalje og er det enste som følger opp. Finale og sølv er godt nok. Frodotò får bank av Stisse i b-finalen, mens Frodo slår storebror med en hånd på ryggen og en pølse i den andre.
Sluttresultat: 7 Kennetho, 5 Espeno, 4 Stisse, 3 Frodotò, 2 Frodo, 1 Kimbo


Lagkonkurranser
Som Kimbo tar også denne ranken utgangspunkt i røkliansk dominans. Det er lite eller ingenting som tisier norsk suksess gjennom dette utvalget av øvelser og det mistenkes at Kennetho har bestukket Stisse her; "Skal jeg bygge garasje til deg Stisse?.."
Slik ender dette helvete:Lagøvelse 1: Wii golf
Både Espeno og Kennetho har vist fine takter i dette tidligere og selv om Stisse har en viss anelse om hva dette dreier seg om blir det for tynt i de norske rekkene. Kimbo er i tillegg svært svak i golf og vi har større tro på at Frodotò faktisk kan være god i dette. Summa sumarum betyr dette en enkel seier for bortelaget som igjen kan gjalle, gaule, hyle, hoie, skrike og trampe - argh som vi gruer oss.

Hei!, dette er vel ikke lov Espeno?????


Lagøvelse 2: Volleyball
Det er ikke så veldig vanskelig å lure seg sjøl. Det norske laget har jo faktisk vunnet denne øvelsen tidligere (På en snøfylt liksombane) og har liksom trua på at dette kan gå veien. Røkla smilte nok litt ekstra når denne kom på programmet igjen. Moro - ja!, men også her ender det med en B på kupongen.Lagøvelse 3: Hockey
Her ser vi faktisk en liten mulighet for det norske laget. Vant og dominerte sist, men vi er redd det nok er jevnere er Norefjell-lekene ga intrykk av. Kjenner vi Kennetho rett, og det gjør vi jo, er det nå lagt en plan, gjennomført treningsleir og avholdt telefonkonferanse i forhold til lagoppstilling. Vi tror Røkla får revansj og vinner 5-4.Lagøvelse 4: Airhockey
Fra en liten mulighet til ingen. Kennetho er god, Espeno er flink og Frodotò eier spillet. Stisse har kun sett at noen har spilt dette før, Frodo har prøvd en gang (tror jeg), mens Kimbo har reaksjon som et plankegjerde. Alt annet enn overskjørsel vil være en bombe. Totalt 8 poeng til det ene lagets deltagere - 0 til de andre. Løpet er kjørt.

Sluttresultater:

 

Navn:

Kennetho

Stisse

Frodotò

Kimbo

Espeno

Frodo

Bowling

4 7 1 2 3 5

Luftpistol

7 3 2 1 4 5

Stisseløp

7 1 3 2 5 4

Blowout

5 7 4 3 2 1

Boulle

3 4 1 5 2 7

Roing

5 7 1 3 2 4

Dart

3 1 7 5 4 2

Fotballgolf

7 4 5 1 2 3

Kuben

7 5 4 1 2 3

Bordhockey 

7 4 3 1 5 2

Lag: Wii golf

1.5 0 1.5 0 1.5 0

Lag: Volleyball

1.5 0 1.5 0 1.5 0

Lag: Hockey

1.5 0 1.5 0 1.5 0

Lag: Airhockey

1.5 0 1.5 0 1.5 0

Poeng

61 43 37 24 37 36


 

 

Copyright (c) 2015 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er