Meny
  Forsiden
  Norefjell 2020
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
TIKAMPEN XXXV
 

Hyggen-rank 2020

  Hyggen står nok en gang for tur og igjen skal det nytes av vennskap, fint vær og bittelitt alkohol. For noen er dette mer enn nok for å ha det hyggelig, men her står det tross alt mer på spill! 10 individuelle øvelser og to lagkamper skal gjennomføres før vi kan kåre den 35.tikampmesteren i historien. Her er vår ranking.

Årets deltagere er som alltid:
Kennetho (Røkla)
Stisse (Norge)
Kimbo (Norge)
Espeno (Røkla)
Sletno (Røkla)
Frodo (Norge)

Ranking 2020

Det burde ikke være så vanskelig å rangere dette her. Medaljemessig er det meste allerede klart, men det vil selvfølgelig dukke opp en og annen overraskelse. Totalt sett er vi uansett sikre på at dette blir grei skuring for de vante medaljehåpene. Slik ender årets første tikamp;


1.fotballgolf
Bowling er dessverre ute denne gang. Coronavirus preger selvfølgelig også tikampen, men dette er tross alt den eneste øvelsen vi "mister". Fotballgolf på skikkelig bane er også en svært god erstatter og dette er nesten nødt til å bli moro! Jevnt blir det muligens også. Etter en kjapp opptelling ser vi derimot at vi har tre favoritter, en outsider og to ballhentere i denne gjengen. Kennetho kniper det største favorittstemplet etter en rekke gode resultat på denne banen (Lier fotballgolf), samtidig som han har rekorden blant gutta på 59. Frodo følger like bak (60 som rekord), mens Espen Jensen over flere golfrunder har vært svært jevn og god. Han har derimot lite erfaring fra denne banen og vil slite når det drar seg til. Kimbo er den store outsideren. Etter en haug med svake resultat løsnet det endelig for eldste Marki ved forrige Lierbesøk. Med geniale 60 spark har også han vist at han kan. Vi tror uansett at han er for ujevn og forventer noen gloser når ballen går i skogen på hull 9. Stisse og Sletner er både urutinerte, halvskadede og generelt svake. Her må det bare kjempes for å unngå sisteplassen.
Rank: 7 Kennetho, 5 Frodo, 4 Espeno, 3 Kimbo, 2 Stisse, 1 Sletno2.Dart
Litt dartspilling har det faktisk blitt den siste tiden. Flere har fått vist seg frem og så og si alle har vist at de kan vinne dette. Med både 501 og killer i innledende blir også mulighetene store for at noen både overrasker og koker. Kennetho har også her vist styrke, men vi tror på ingen måte dette blir noen plankekjøring. Statistikken er i hvert fall på hans side med utrolig 5 seire og to 2.plasser på siste åtte! Kennetho kan også ta sin tredje strake i utelyset på Hof. I motsatt ende finner vi en kar som ikke trives så godt med utelys og genrelt dårlig sikt. Stisse har rett og slett vært elending i dart den siste tiden. Resultatene 1, 2, 1, 3, 1 fra statistikken kan bekrefte dette (Det var poeng - ikke plasseringer!). Vi kan ikke se for oss annet enn en ny sisteplass. Sletno klinker til nå og da. Ble nr.2 sist og har også vist fine takter under online-darten. Vi tror han følger opp med en ny fin sølvmedalje. Frodo bør ha spilt nok dart i puben til å i det minste sikre bronsen, mens vi er svært usikre på hvem som vinner duellen mellom Espeno og Kimbo. Time vil sjov!
Rank: 7 Kennetho, 5 Sletno, 4 Frodo, 3 Espeno, 2 Kimbo, 1 Stisse.3. 7 på tid
Nok en klassiker. 7 på tid har langt på vei blitt en fast øvelse. Det er også helt greit. Her er det vanskelig å klage, men det er likevel noen som skiller seg ut i denne finurlige grenen. Dette blir sjette gangen vi prøver oss på 7 på tid og selv om del-øvelsene har variert, handler konseptet om det samme. Her må man være rask i hue, konsentrert, flink til å omstille seg og ikke bli stressa. Både Stisse og Kennetho har to seire å vise til, mens Frodo har en. Kimbo har vært jevn, men har samtidig de klart svakeste resultatene totalt. (3.plass som best på Hyggen i 2017). Øvrigheten er mer ujevne, men Stisse klarer tydeligvis å beholde roen best. To gull og to sølv på fem forsøk er pent. Vi gir han favorittstemplet også nå. Vi mistenker også at Espeno har sørget for at detaljene i konkurransen passer han og tipper han blir nr.2 (Memory liksom!..). Sletno, Kennetho og Frodo vil knive om 3.plassen, men med hjemmebanefordel gir vi Sletno mest tiltro. I bunnen banner Kimbo like mye over at Memory er med, samtidig som han erger seg over at han valgte utsidespark på fotballdelen.
Rank: 7 Stisse, 5 Sletno, 4 Espeno, 3 Frodo, 2 Kennetho, 1 Kimbo4. Skuddmåling
Sletno skyter hardest med hockeyklubbe. Den gamle håndballspilleren Espeno kaster selvfølgelig hardest med håndball, mens Kennetho skyter fotballen hardest. Eller gjør de ikke det? Her er det viktig å huske at treffpunktet for ballen/pucken kan få en betydning for den målte hastighet. Det er m.a.o. mer som skal til enn å være flink til å druse. Totalen av de tre øvelsene skal så legges sammen for å finne en vinner. I tillegg er det vel også en idealtid-del? Kennetho, Espeno, Frodo og Kimbo bør uansett grafse til seg noen ekstrapoeng i fotballen, Sletno bør vinne hockeyen lett, mens det i motsatt tilfelle blir problemer for Frodo i både kast og hockey og for Stisse som både sliter med lyske og skulder. Vi tror det hele ender slik;
7) Espeno, 5 Kennetho, 4 Sletno, 3 Kimbo, 2 Frodo, 1 Stisse.


5.Hockeyspill
Ah, deilig. Blir glad bare jeg tenker på hockeykveld. Vi venter uansett på den store bomben. Det har ligget i lufta en stund og snart blir det mer en et overraskende resultat nå og da.  Kennetho og særlig Stisse har vært totalt overlegne de siste årene og bare Frodo har klart å skille disse fra finalespill. Det har faktisk kun skjedd en gang i historien at ikke en av disse tre var i finalen. I Stockholm 2001 vant Tony foran Peter, mens Frodo slo Stisse i C-finalen! Man skal uansett huske på at dette var før Kennetho kom på banen, slik at dagens ufordrere har en tøff oppgave foran seg. Av en eller annen grunn tro vi Sletno klinker til med finale. Her møter han Stisse. Det betyr at Kennetho må ned et hakk. Han slår imidlertid Frodo i B-finalen. Kimbo er på hugget og vinner hele 4-0 over Espeno i C-finalen!
Ranking: 7 Stisse, 5 Sletno, 4 Kennetho, 3 Frodo, 2 Kimbo, 1 Espeno


6. Boulle
Det er lite som skiller også i boulle. Under forrige samling på hyggen endte også 90% av kampene uavgjort. Liten bane, småkjipe forhold og mye rosèvin vil uansett gjøre utslag. Frodo har vist at han har litt ekstra tak på kulene (tog du han..) og bør hente hjem en ny boulleseier. Kimbo skuffet seg selv sist, men vi tror han slår tilbake nå og sikrer sølvet bak lillebror. Kennetho er den største favoritten blant de øvrige, men her blir det åpent. Vi tror Stisse sikrer 4.plassen, mens Sletno slår Espeno i kampen vi gleder oss mest til!
Rank: 7 Frodo, 5 Kimbo, 4 Kennetho, 3 Stisse, 2 Sletno, 1 Espeno


7 Fotballgolf (off pist)
Men , har vi ikke hatt dette alt? Neida, minfotballgolf rundt hytta blir noe annet. Alle kan selvfølgelig vinne dette, men vi velger Kimbo som knepen favoritt. Espeno følger rett bak, mens Stisse og Kennetho må kjempe om 3.plassen. De to Frodoene er nå i gang med å diskutere om hvilke unnskydlinger som er gode nok og rekker ikke å ta hand-shake-shotten før det hele er over. Moro blir det!
Rank: 7 Kimbo, 5 Espeno, 4 Stisse, 3 Kennetho, 2 Sletno, 1 Frodo


8.Luftpistol
Nå blir det spennende! Etter å ha skutt i blinde i flere år er nå endelig pistolene skutt inn. Det kan og bør gjøre utslag. Frodo var best til å skyte skjevt, men nå blir det andre boller. Vi tror Kennetho (som tross alt har stått for innskytingen..) fikser dette lett. Han får følge av stabile Espeno og jammen meg følger ikke Sletno opp med 3.plass. Det betyr total krise for det norske laget. Ikke bare bommer på egne skudd, men vi må også gjennom en "hoi, hoi, hoi" etter røkliansk trippel. Fryktelig!
Rank: 7 Kennetho, 5 Espeno, 4 Sletno, 3 Frodo, 2 Stisse, 1 Kimbo


9.Raffle
Man ligger dårlig an når man må søke på nettet etter hva man skal gjøre
! Skjønte at det er et terningspill og at man skal juge. Virker ikke så veldig vanskelig og dette er jo nesten nødt til å bli gøy. Kimbo er svært lite glad i slike nykommere og vil bruke den første halvtimen på å skjønne noe som helst. Heldigvis styrer han musikken slik at han har noe å drive med når han er slått ut. Espeno er dårlig til å bløffe og blir grinete når han skjønner at dette ikke var så lurt likevel. Kennetho og Frodo er mest opptatt av å slå hverandre og koker seg ut midt i feltet etter klønete taktikeri. Da står vi igjen med Stisse og Sletner. Er kopimaskinselgeren eller kunsthandleren best til å juge? Vi tror sistnevnte har hatt for mye å gjøre på jobben til å holde helt inn. Seier for Stissebass!
Rank: 7 Stisse, 5 Sletno, 4 Kennetho, 3 Frodo, 2 Espeno, 1 Kimbo10.Badminton
Liten bane? eller blir det nede på stranda? Forrige hyggenleker viste uansett at dette ikke hadde så mye å si. Det blir omtrent samme resultat uansett. Espeno foran Frodo i finalen i begge de to siste. Samtidig snakker vi her om 2016/17 så noe kan jo ha skjedd. Stisse og Frodo fikk testet formen nå i april og selv om vi ikke imponerte noen, så er jeg ganske sikker på at vi kommer på øvre halvdel av lista. Dette er samtidig en øvelse som Kennetho faktisk ikke er spesielt god i. Det burde uansett holde til en 4.plass. Kimbo og Sletno i C-finalen er ingen bombe. Kimbo har styrken, mens Sletno har roen. Førstnvente kommer uansett til å angre litt ekstra på de shottene som gikk ned i mellomspillet og må ta til takke med nok en en-poenger.
Rank: 7 Espeno, 5 Frodo, 4 Stisse, 3 Kennetho, 2 Sletno, 1 Kimbo
Lagkamp1 - Volleyball/Badminton
Om det blir Volleyball eller badminton har ikke så mye å si. Dette blir norsk seier! Visst nok vant Røkla både Volleyballkampen og badminton på Hyggeni 2017, men da hadde vi vi stort sett sola i øya hele tiden. Nå blir det andre boller! Husk på at Stisse sliter med lysken, Frodo har et noe svakt håndledd og Kimbo er i midten avb 50-åra. Detta kan ikke gå gærn`t!


Lagkamp 2 - Stafett (Type 7 på tid)
Jevnere her. Vi tror det norske laget har mer å by individuelt og kan sånn sett lettere fordele øvelsene. Samtidig er det Espeno som velger så da blir det vel dette del-øvelsene: Snøring av hockeyskøyter og  verdivurrdering av ukjent maleri (Sletner), overlevering og fartsmåling av dartpiler (Kennetho), kobling av utelys og quiz om Østeriske afterski-puber (Espeno), samt guitarhero (alle tre) Vi tror ganske sikkert at det ender med Røkliansk seier.


Da ender det slik. Kennetho igjen overlegen mester, mens Espeno kaprer et sterkt sølv foran en noe skuffte Stisse. Frodo er nok enda mer grinete, men lurer seg tror alt foran både sine navnbror og ordentlig bror. Artig.

ØVELSER SLETNO ESPENO STISSE KIMBO KENNETHO FRODO
Fotballgolf 1 4 2 3 7 5
Dart 5 3 1 2 7 4
Raffle 5 2 7 1 4 3
Badminton 2 7 4 1 3 5
fotballgolf 2 2 5 4 7 3 1
Hockeyspill 5 1 7 2 4 3
Boulle 2 1 3 5 4 7
7 på tid 5 4 7 1 2 3
Skyting 4 5 2 1 7 3
Skuddmåling 4 7 1 3 5 2
Volleyball 0 0 2 2 0 2
Lagstafett 2 2 0 0 2 0
SUM 37 41 40 28 48 38
 


 

 

Copyright (c) 2020 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er