Meny
  Forsiden
  HOF 2016
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
TIKAMPEN XXVII
 

Trysilreferat

  Trysil, nærmere bestemt Ryskdalen, var igjen åsted for tikampen. Kennetho var sjef, organisator, klargjører, arrangør, grillmester, vertskap og selvfølgelig favoritt til å vinne hele dritten. Det skulle derimot vise seg å bli for mye for hjemmehåpet og Stisse kunne til slutt juble for sitt syvende gull i en jevn sammenkomst.

Svært mye moro, som vanlig!, spenning og kule øvelser gjorde også denne tikampen til en minnerik opplevelse. Detaljene fra det hele finner du her. (Se også rankingen for Trysil 2016)

BOWLING
Som alltid spennende å se om røkla kan overraske i bowling. Ujevne som få er de og dette handler stort sett om tre nordmenn. Denne gang skulle det derimot bli helsprekk for det norske laget. Solide Stisse skuffet mest, og i tillegg til å misse finalen endte den norske kapteinen også nest sist totalt (Han skulle imidlertid slå svært hardt tilbake!) Kennetho var best i grunnspillet og sikret trygt finalebilletten. Sletno var også jevnt god og tok seg til sitt første finalespill i bowling. Moro for han. Dermed stod det mellom Kimbo og Frodo. Det ble jevnt helt til siste kule og nok en gang var det yngstemann som holdt nervene best i sjakk. Undertegnede feiret det hele med å ta hjem hele sulamitten. Nydelige syv poeng der altså!


DART
I dart har vi hatt mye rare resultat, merkelig nok. Kennetho, sjefen over alle grunnspill, herjet nok en gang i kvaliken og denne gang var han også overlegen i A-finalen. Stisse fulgte også opp med en solid runde og sikret den andre finaleplassen. Jevnt om den siste finaleplassen ble det nok en gang mellom Kimbo og Frodo. Til slutt manglet begge Bull og ingen så ut til trives med situasjonen. Nok en gang hadde Frodo milimeterene på sin side og sikret seg finale. Moro der og da, men totalt sett kun et poeng forskjell. Frodo sist i A-Finalen, mens Kimbo vant B-finalen. Jevnt og spennende for alle utenom Sletno. Her må det øves!


BLOW OUT
Mye kan sies om denne grenen. Vi velger å ikke gjøre det. Artig påfunn var det uansett, men bakken ned til bjørka (grana?, furua? eika?) ble for tøff for de fleste. Samtlige trodde Sletno hadde surra det til som førstemann, men faktum var at han vant dette ganske enkelt. Grei øvelse som med litt finpuss kan bli genial.


ROBINSON
En mer åpen gren enn ildtenning i snøen skal man lete lenger etter. Dette har få eller ingen erfaring med og det viste seg også at samtlige brukte stort sett samme teknikk. Små detaljer ble likevel avgjørende og Kennetho ble fortjent mester. I motsatt ende slurvet Frodo nok til å fortjene det ene. Stisse og Espeno nærmest, men dette kunne fort endt annerledes. Moro. Kosen med sol og en øl utenfor grillhytta gir selvfølgelig bonus!


SKISKYTING

Kortere løype en sist ga flere muligheter i skiskyting.  I tillegg var det vesentlig varmere slik at enkelte ikke frøys lankene av seg. Den nyinnkjøpte blinken funket ikke optimalt, men var tross alt verdt forsøket. (Jo, den traff - det så jeg..) Bonussekunder kunne opptjenes ved styrting av øl før start. Ingen av de første fire fislene turte dette, mens Frodo tømte flaska som en alkoholisert sjømann og fikk et strålende utgangspunkt. Med også god skyting skulle det holde helt inn. Ennå mer gøy var det vel at Kimbo (Som prøvde, men bare nesten fikset ølstyring) også skulle klinke til. Etter flere nestenresultat tok eldstemann hjem et herlig sølv som sikret norsk dobbel.LAGKONKURRANSE: Volleyball
Norge herjet på Hyggen, men med nytt spennende underlag var det ingen selvfølge at dette skulle skje igjen. Mer tilfeldig blir det på snø, men visse kvaliteter kreves jo uansett. Det norske laget storspilte ikke, men det skulle uansett holde lenge. 3-2 i sett denne gang.


BOULLE
Tilbake på hytta var det så klart for Boulle. En uendelig rekke av merkelig resultater har sett dagens lys med is og snø som underlag. Slik ble det ikke denne gang. Foruten Kimbos nedtur, gikk det meste som forventet. Sletno i C-finale, hvor det tross alt ble sier mot Kimbo, Stisse bittelitt bedre enn Espeno i B-finalen og erkerivalene Kennetho og Frodo i nok en finale. Nok en gang var det Kennetho som skulle ta dette hjem. Joda, Frodo er jevnt best i Boulle, men dette var det tredje av fire finaletap mot den helvetes skimannen.


ISHOCKEYSPILL
Kennetho har overatt tronen i hockey og det har de siste sesongene virket som en umulig oppgave for de øvrige å  gjøre noe med akkurat dette. Stisse og Frode har vært nærme inne i mellom, mens Espeno, Kimbo og diverse nykommere har slitt. Denne gang skulle fløyta få en litt annen pip. Flere kamper var av det jevne slaget og til og med Kimbo slo til i et par kamper.  Jensen banket Frodo både i grunnspill og bronsefinale. Også Sletno viste tendenser selv om det ble nok en sisteplass, men likevel det finnes håp (selv om det er knøttlite). I selveste finalen ble det også et etterlengtet tronskifte. Etter fem strake hockeygull vant endelig Stisse over Kennetho og det var moro med god gammeldags jubel i ettertid. Statistisk er det jo også fascinerende å se at Kennetho faktisk aldri har tatt gull i favorittgrenen på hjemmebane. We like!LAGKONKURRANSE: Bordhockey
Røkla skulle snu den vonde trenden og i alle fall slå tilbake i hockeyspill. 1-0 holdt seg også lenge, men scoringen, som lå i luften, måtte komme. Stisse sørget først for utligning og deretter seiersmålet. Med solid keeperspill av Kimbo og generelt god jobbing av Frodo på midten holdt det helt inn også her.SKYTING
Det er selvfølgelig mest moro med øvelser hvor alle har like store muligheter. Skyting har aldri vært en av disse. to-tre mann har vært hakket bedre hele veien og når også Stisse har begynt å slite med synet har det blitt ujevnt i toppen. Denne gang gikk det meste mot rankingen. Espen var tippet i toppsjiktet og finaleplassen her var ikke så overraskende. At han skulle få med seg Sletno og Stisse var derimot mer motstrøms. Sletno klinket likegodt til og vant hele greia, mens Stisse hadde mer fokus en noen gang og tok hjem både sølv og bonus. I B-finalen kunne ikke Frodo annet enn å være fornøyd med å slå Kennetho, mens situasjonen selvfølgelig var motsatt for sistnevnte. At ranken hadde Kimbo på sisteplass var imidlertid ikke et skudd i blinde - Det var derimot hans forsøk.. (Pling i glasset)
ØYEMÅL
Inne i mellom dukker det opp noen merkelige øvelser. Vi har hatt lignede versjoner av denne tidligere. Både som "TTT" på Finnskogen og som "avstand" på Hvaler. Å vite hvor "mange planker er det i taket", "hvor mange fingre holder jeg på ryggen" og "hvor mange peanøtter er det i skåla" er eksempler på kunnskap man skal inneha her. Mest flaks for Espeno, tett fulgt av Stisse og Kennetho. Gøy, men ikke fantastisk.


Kyrrong (Fra fransk couronne)
Enkeltkamper og finalespill som i boulle. Alle slo alle i begynnelsen, men etter hvert skilte to mann seg ut. De gulljagende Stisse og Kennetho. Status var slik at Stisse måtte få to poeng mer enn Kennetho for å ta ham igjen. At disse to også skulle møtes til slutt gjorde det ikke mindre spennende. Begge holdt en fin ro i denne superfinalen, men det var Stisse som var mest stødig. Det betød en ny grenseier for Stisse, men ikke minst; seier i tikampen! Forøvrig Stisses første siden Gøteborg 2010.
LAGKONKURRANSE: Bordcurling
Konebæring (Trillbår) utgikk og det ble i stedet en klassisk runde med bordcurling. Fin jevn kamp, men Norge hakket bedre og det var bare å juble for maks utteling i lagkampene for det norske laget. Fin som reserveøvelse denne.
Sluttresultatene ble da som følger:

Totalt.
Øvelse Sletno Espeno Stisse Kimbo Kennetho Frodo
Bowling 5 1 2 3+1 4 7
Hockeyspill 1 4 7 2 5+1 3
Hockey lag 0 0 2 2 0 2
Robinson 4 3 5 2 7 1
Skiskyting 2 4 1 5 3 7
Volleyball 0 0 2 2 0 2
Blow-out 7 1 3 4 5 2
Skyting 7 4 5+1 1 2 3
Øyemål 3 7 5 1 4 2
Boulle 2 3 4 1+1 7 5
Bordcurling 0 0 2 2 0 2
Dart 1 2+1 5 3 7 4
Kyrrong 4 2 7 1 5 3
Sum 36 32 51 31 50 43


Arrangementet ble upåklagelig vel gjennomført. Kennetho har selvfølgelig stålkontroll på øvelser, øl, utstyr og mat. Når vi i tillegg får slikt vær er det bare å smile. En genial vinter-tikamp som vil bli husket.


Guttas terningskast
Hvordan poengene skal gis, hva som er viktig og hva som er uviktig vil alltids tas opp til diskusjon. Alle mann burde jo få seks på terningen hver gang. Så greie er vi uansett ikke. Terningen gjengir innsats i øvelser, prestasjoner på banen, samt sosiale bidrag i alle former. Slik oppsummeres Trysil:


Kimbo
Er jevnt over svak i det meste og ser heller ikke ut til å ha trua. Feiler i flere avgjørende øyeblikk og taper stadig i sammendraget. Bidrar samtidig bedre enn noen gang i lagkampene og er direkte avgjørende for det norske lagets suksess. Husker ikke at han heller denne gang hjalp til med noe, men styrer jo tross alt musikken og ordner penger til lagkassa. (Trekk for å hente dette tilbake i poker). Neste gang forventes det også bedre resultater med sol og tikamp på yndlingsstedet Hof.


Espeno
Kjemper med Sletno om få gutta til å miste pusten av latter. Styrteforsøket med øl er og blir en klassiker og heldigvis foreviget på film. Å være en super fyr er uansett ikke nok i denne sammenheng. Er svært puslete øvelsesmessig og tar kun hjem en grenseier. At denne i tilegg kommer i tilfeldige "øyemål" burde være betenkelig. Nest sist er ikke godt nok for en mann av dette kaliber.


Stisse
Han blir til stadighet avskrevet og virker også å ta det svært så lugnt. Sannheten er vel egentlig at han er jævlig konsentrert når det kreves. Tar tilbake hockeytronen og sikrer sammenlagtseieren på en herlig måte i kyrrong. Øvrige bidrag trengs nesten ikke å nevnes, men det er i alle fall ingen som savner hushjelp eller servitør på tikamp.


Kennetho
Fortsetter å være mannen å slå. Gir alt i alle øvelser og har en irriterende høy vinnerfrekvens. Det holder uansett ikke helt inn og Kennetho er nok ikke veldig fornøyd med egne resultater i skyting, skiskyting og hockey. På en annen side smakte nok gullet i boulle, dart og robinson ekstra godt. Har fått seks for arrangementet, men savner det lile ekstra for resultat. (Måtte det vare!)


Sletno
Nykommeren (Ja, det vil du alltid være) har kommet inn i varmen og har nå også begynt å hevde seg i enkelte øvelser. Skytegullet er jo helt enormt. Tar også gull i blow out selv om han fryser litt mer på øra en oss andre - imponerende! Ablegøyene er som vanlig i særklasse.


Frodo
Midt på treet igjen. Starter bra med gull i bowling, men er alt for ujevn til at det blir spennende. Skiskyttergull var gøy, men tapet i boullefinalen vel så surt. Bidrar forøvrig i samme grad som storebror til rydding og fix og blir aldri noe annet enn et navn midt på resultatlista. Hof bør bli revansjen! Minibonus for å hente ny børse til skiskytingen.
 


 

 

Copyright (c) 2016 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er